ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλίες για τα πλατάνια

Εικόνα του άρθρου Πρωτοβουλίες για τα πλατάνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2018, 20:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρωτοβουλία για την προστασία του πλατάνου και της καστανιάς από τις ασθένειες που απειλούν τα είδη, αναλαμβάνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο στις 29 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες-ουσες συζήτησαν το θέμα, με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη βελτίωσης της υφιστάμενης νομοθεσίας που χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα, όσο και θέματα συντονισμού των υπηρεσιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιούνται στις κοίτες των ρεμάτων, αλλά και στην ανάγκη έναρξης ευρείας καμπάνιας ενημέρωσης στα ΜΜΕ. Όπως τονίστηκε είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι η ασθένεια μεταφέρεται από το άρρωστο πλατάνι στα υγιή από τα αλυσοπρίονα και γενικά τα εργαλεία κοπής καθώς και από τα σκαπτικά μηχανήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία της ασθένειας, κάτι που καθιστά εξαιρετικά σημαντική τη λήψη μέτρων προστασίας από τη μετάδοσή της.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα υποστελέχωσης των περιφερειακών υπηρεσιών, το πρόβλημα της έλλειψης μέσων και πόρων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, οι ερευνητικές προτεραιότητες καθώς και η ανάγκη παρακολούθησης και αξιολόγησης των μέτρων που έχει ήδη αναλάβει το υπουργείο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back