ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτη ώρα: Λάθος 404…

Εικόνα του άρθρου Πρώτη ώρα: Λάθος 404…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2020, 14:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ψηφιακή πλατφόρμα Webex μέσω της οποίας γίνεται (θεωρητικά…) η τηλεκπαίδευση, δεν λειτούργησε ομαλά, από την πρώτη κιόλας μέρα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόβλημα υπάρχει από το πρωί και υποχώρησε σταδιακά το μεσημέρι, χωρίς η πλατφόρμα να γίνει λειτουργική.  Επίσης, δεν επιβεβαιώθηκε η υπουργική αισιοδοξία ότι «όλα είναι έτοιμα»…

Η υφυπουργός κα Ζαχαράκη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, απέδωσε το θέμα σε «τεχνικό πρόβλημα της Cisco», της εταιρίας που έφτιαξε την πλατφόρμα. Είπε ακόμα ότι δεν θα καταλογιστούν οι σημερινές (9/11) απουσίες.

Διαβάστε επίσης: Το αργόσυρτο ελληνικό ίντερνετ

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι  εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η  πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.
 Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.  Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως  και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».


Το πρόβλημα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας (αναπληρώτρια η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη) ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

«Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη ‘επιτελική αριστεία’ της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας έχετε προκαλέσει αρκετή ζημιά στην εκπαίδευση μέχρι τώρα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, τονίζει:

«Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση με την πολιτική της κλείνει τα σχολεία, δεν πήρε εδώ και 8 μήνες ούτε ένα μέτρο για την τηλεκπαίδευση,  παρά το γεγονός ότι τα σωματεία των εκπαιδευτικών ήδη από το Μάρτη απαιτούσαν μέτρα για τη διεξαγωγή της (τάμπλετς, λαπτοπς, γρήγορες συνδέσεις κτλ). Φυσικά το ίδιο διάστημα της εγκληματικής της αδράνειας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΑΙΘ έκοβε βόλτες στα φίλια ΜΜΕ και διαβεβαίωνε –συνειδητά και εν γνώσει της ψευδόμενη - ότι όλα πάνε ρολόι! Η μόνη τους έγνοια ήταν να μπαίνουν οι απουσίες και το προχώρημα της ύλης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back