Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

«Προτρέποντας» για τον Ε65 μέσω «απολιγνιτοποίησης»

Εικόνα του άρθρου «Προτρέποντας» για τον Ε65 μέσω «απολιγνιτοποίησης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2020, 09:44
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν, είναι το γενικό πλαίσιο συνεργασίας  με την ΕΤΕπ για το 2020, «με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΤΕπ σχεδιάζει να στηρίξει την Αναπτυξιακή Τράπεζα και να είναι ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στο ΕΣΠΑ 2021-27 αλλά και σε επιμέρους δράσεις όπως η απολιγνιτοποίηση με προγράμματα ανάπτυξης μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και σε προγράμματα για την ενέργεια και το κλίμα.

Φυσικά, η μόνιμη επωδός στις συναντήσεις ελλήνων αξιωματούχων με την ΕΤΕπ τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια, είναι η χρηματοδότηση έργων που έμειναν εκτός «συμβάσεων εκχώρησης», όπως ο Ε65.

Το ΑΠΕ αναφέρει μάλλον… φειδωλά, ότι  «η κυβέρνηση προτρέπει την ΕΤΕπ να εμπλακεί στη χρηματοδότηση του βορείου τμήματος του Ε65, ώστε να συνδεθεί με την Εγνατία οδό στο πλαίσιο του σχεδίου για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή».

Είναι η πρώτη φορά που το έργο συνδέεται με τέτοιο επιχείρημα, το οποίο εξελίσσεται σε κεντρική πολιτική γραμμή διεκδίκησης. Ήδη πάντως, οι αντιδράσεις που κάνουν λόγο για «βίαιη αλλαγή» με επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας, είναι υπαρκτές.

Παράλληλα, η ΕΤΕπ συμφώνησε με τη ΔΕΗ την παροχή χρηματοδότησης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και στην βελτίωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική χώρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back