Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη

Εικόνα του άρθρου Πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2018, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη καταθέτει η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.  Ο «πυρήνας» της πρότασης είναι ο εξορθολογισμός των τελών –μια λέξη βέβαια που είναι η αγαπημένη όλων των παρατάξεων, και της παράταξης της δημοτικής αρχής- αλλά και η μείωση για κατοικίες και καταστήματα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η παράταξη προτείνει τη δημιουργία το πολύ πέντε ζωνών με κριτήρια τον χαρακτήρα (αστικό- αγροτικό), τον πληθυσμό και τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον εξορθολογισμό των ανταποδοτικών τελών είναι η μείωση των εξόδων, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, θα επιτευχθεί με:

α) επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης για την αντικατάσταση όλων των παλαιών λαμπτήρων με LED. Μια διαδικασία που καθυστέρησε αδικαιολόγητα και κοστίζει στους δημότες» τονίζει η παράταξη.

β) την αύξηση της ανακύκλωσης απορριμμάτων που καρκινοβατεί, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους. Η παράταξη αναφέρει ότι θα  ακολουθήσουν, σύντομα, αναλυτικές προτάσεις που θα απαντήσουν στις δυνατότητες αύξησης της ανακύκλωσης.

γ) αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθαριότητας, αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου και υλικού δυναμικού,  έλεγχο του παρεχόμενου έργου και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την καθαριότητα της πόλης με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Επίσης η επανακαταμέτρηση όλων των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών και των καταστημάτων θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων αλλά και στην αντικειμενικότητα των χρεώσεων, όπως εκτιμά η παράταξη. Τέλος, μια ακόμα παράμετρος της πρότασης είναι η εφαρμογή ειδικής πολιτικής για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back