ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το προσωπικό που λείπει…

Εικόνα του άρθρου Το προσωπικό που λείπει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2017, 00:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου επεσήμανε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Η κ. Τζούφη επισκέφθηκε το Κέντρο στα Γιάννενα, μετά από σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου για θέματα κοινωνικής προστασίας.

Με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Κέντρου, Κατερίνα Μιτοπούλου και Σπύρο Μάγκα, τη διευθύντρια της Μονάδας Προστασίας ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος», Άννα Παύλου, την αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων Εύη Κήτα και εκπρόσωπους των εργαζομένων, η βουλευτής εκτίμησε ότι η ενίσχυση των δομών με προσωπικό μπορεί να γίνει μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αφού πρώτα υπάρξει ένας επαναπροσανατολισμός των δράσεών του, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων έργου για εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων, του Κέντρου Πρόνοιας και των φορέων των ασθενών, όπως και μεταξύ των Κέντρων Πρόνοιας, ώστε να επιτευχθούν ουσιαστικές συνέργειες αλλά και διεκδικήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την άντληση χρηματοδότησης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την καταβολή των δεδουλευμένων (αργίες και υπερωρίες) της περιόδου 2016-2017.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back