ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κάποιοι νιώθουν ότι χάνουν τον ρόλο τους»

Εικόνα του άρθρου «Κάποιοι νιώθουν ότι χάνουν τον ρόλο τους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2016, 15:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «πυροτεχνήματα» και «παλαιοκομματικές πρακτικές» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου. Το ΠΑΜΕ είχε προχωρήσει σε μια σειρά από καταγγελίες για την έλλειψη προσωπικού στις προνοιακές δομές ενώ είχε μιλήσει και για «εκφοβισμό υπαλλήλων για αλλαγή καθηκόντων» στο ίδρυμα χρόνιων πασχόντων «Νεομάρτυς Γεώργιος». 

Όσον αφορά το τελευταίο σημείο, η κ. Μιτοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η νοσηλεία των χρόνια πασχόντων ανθρώπων γίνεται από ανειδίκευτο προσωπικό όπως και τα περί εκφοβισμού. «Οι όποιες έως σήμερα εξευρεθείσες λύσεις είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλα τα κλιμάκια των υπαλλήλων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Εδώ, η διοίκηση αφήνει ξεκάθαρα αιχμή για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΜΕ: «Προφανώς αυτό και μόνο είναι ικανό να τρομάξει κάποιους που νιώθουν ότι χάνουν το ρόλο τους». 

Κατά τα άλλα, η πρόεδρος κ. Μιτοπούλου υπενθυμίζει ότι η ίδια έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην έλλειψη προσωπικού, ενώ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση. «Όσοι εργάζονται σε τέτοιες μονάδες γνωρίζουν καλά ότι η αλληλέγγυα διάθεση προς τον ωφελούμενο συνάνθρωπο αλλά και προς τον συνάδελφο είναι προαπαιτούμενο» σημειώνει. Η κ. Μιτοπούλου επιρρίπτει δε τις ευθύνες για τη δύσκολη κατάσταση των προνοιακών δομών στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Όσον αφορά το σήμερα, επικαλείται το νέο ενιαίο πλαίσιο που δρομολογείται και στο οποίο θα υπόκεινται τόσο τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όσο και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. «Ένας νέος προνοιακός χάρτης στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις» υπογραμμίζει. Το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση ενός νέου οργανισμού για τα όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, με στόχο την επάρκεια μόνιμου προσωπικού. Την ίδια ώρα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ανοίγει τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία -κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. 

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου απαντά και στις αιτιάσεις του ΠΑΜΕ για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας, το οποίο σήμερα φιλοξενεί πρόσφυγες. Το ΠΑΜΕ είχε υποστηρίξει ότι «μια βοηθός καλείται να συντονίσει τις ανάγκες περίθαλψης 170 προσφύγων, μεταξύ των οποίων έγκυες και παιδιά». Η διοίκηση του Κέντρου θυμίζει ότι «στη δομή αυτή φιλοξενίας των προσφύγων η οποία λειτουργεί καλά και το γνωρίζουν άπαντες, προφανώς και δεν είναι μόνοι τους οι υπάλληλοι της μονάδας». Για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, φροντίζουν επίσης προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, εθελοντές ιδιώτες γιατροί και μη κυβερνητικές οργανώσεις του χώρου υγείας. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στις μονάδες ΑμεΑ οι γιατροί εργάζονται με σύμβαση έργου («για κάποιους αυτό προφανώς μεταφράζεται ως ανυπαρξία ιατρικού προσωπικού»).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back