Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προσωπικά πυρά πάνω από την προτομή Μυλωνά

Εικόνα του άρθρου Προσωπικά πυρά πάνω από την προτομή Μυλωνά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αντιπαράθεση για τα «παρελκόμενα» της προτομής Μυλωνά απέκτησε προσωπικό τόνο. Τον έδωσε αρχικά η δημοτική αρχή, προκαλούμενη από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, το συνέχισαν τα «Γιάννενα Νέα Εποχή» σε ευρεία κλίμακα πλέον.

Καταρχάς, η υπόθεση που εξελίχθηκε σε μια δημόσια αντιπαράθεση για το ποιος σέβεται ή όχι την πόλη, το πανεπιστήμιο, την τέχνη και τον ίδιο τον Γ. Μυλωνά, ξεκίνησε από ένα unfair του δημιουργού της προτομής, γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, ο οποίος επέλεξε απαντώντας σε ανάρτηση του δημάρχου στο facebook να δημοσιοποιήσει το θέμα πληρωμής του χυτηρίου (γιατί ο ίδιος έχει φιλοτεχνήσει αφιλοκερδώς την προτομή). Το θέμα πήρε, με τον ίδιο unfair δημοσιογραφικά τρόπο, έκταση και η συνέχεια δόθηκε μεταξύ δημοτικής αρχής και «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Η δημοτική αρχή στην απάντησή της, ουσιαστικά αμφισβήτησε την ικανότητα του κ. Ελισάφ στη διοίκηση, και επέστρεψε την κατηγορία της «ασέβειας» λέγοντας ότι κ. Ελισάφ δεν πήγε στην τελετή.

Στην ανταπάντησή της η παράταξη του κ. Ελισάφ αναφέρει αφενός ότι ο επικεφαλής της δεν κλήθηκε στην εκδήλωση, θέτοντας ουσιαστικά θέμα πρωτοκόλλου. «Πρόκειται για μία ασύγγνωστη παράλειψη του δημάρχου, που είχε την ευθύνη οργάνωσης της τελετής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανταπάντηση περιλαμβάνει και την ανταπόδοση στις αιχμές για την ικανότητα διοίκησης, λέγοντας ότι «ο κ. Ελισάφ, γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τις διαδικασίες πληρωμής, όπως γνωρίζει τι σημαίνει συνέπεια προς τους συνεργάτες του Δήμου. Το απόδειξε κατά τα τριάμισι χρόνια θητείας του στο Πνευματικό Κέντρο».

Επιπλέον, στη διαμάχη για το πότε θα πληρωθεί το χυτήριο, η παράταξη Ελισάφ αναφέρει: «Το χρονικό διάστημα των έξι μηνών μπορεί να το θεωρεί μικρό ο δήμαρχος αλλά είναι πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ζουν με το μεροκάματο».

Επιμένει στην κατηγορία ότι «ο δήμαρχος πρόσβαλλε τον κ. Παπαγιάννη» και συμπληρώνει το εξής: «Ως υποψήφιος δήμαρχος (σ.σ. ο κ. Ελισάφ) έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει στο διάλογο του δημάρχου με τον καταξιωμένο δημιουργό, καλλιτέχνη και συμπολίτη μας κ. Παπαγιάννη».

Τέλος, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κλείνει λέγοντας ότι «ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μπέγκα μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε πολιτική εμπάθεια προς τον επικεφαλής και την παράταξη ‘Γιάννενα Νέα Εποχή’».

Σε μια ακόμα ανταπάντηση, η δημοτική αρχή αναφέρει: «Η δημοτική αρχή αλλά και η ‘Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα’ είναι περήφανες που απέτισαν μια οφειλόμενη τιμή, στον βαθμό που αναλογούσε σε έναν σπουδαίο πολιτικό ο οποίος σημάδεψε την πορεία του τόπου. Τον Γεώργιο Μυλωνά. Αυτή είναι η μείζονα πολιτική πράξη. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτική».

'Ολα αυτά ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο της τέχνης και των γραμμάτων, ο  οποίος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, στο θέμα όπως εξελίχθηκε.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back