ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόστιμο, η ομαλότητα και τα «ντόπια στελέχη»

Εικόνα του άρθρου Το πρόστιμο, η ομαλότητα και τα «ντόπια στελέχη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2022, 21:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Αειφορική Ηπείρου που διαχειρίζεται το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, προσφεύγει εδώ και μερικές μέρες σε νέα διαιτησία για να λάβει από την Περιφέρεια Ηπείρου το ποσό των 193.152,77 ευρώ με ΦΠΑ που αντιστοιχεί στις περικοπές που επέβαλε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου για κατά περίπτωση χρονικά διαστήματα από τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο.

Με μια συλλογιστική επτά σελίδων, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης συνεχίζει την κόντρα που επιτείνει η περιφερειακή αρχή και έχει κορυφωθεί με ένα υπερμέγεθες πρόστιμο, σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου και εν τέλει, του δημόσιου συμφέροντος.

O περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης συνεχίζει στη «μονόπρακτη» αντίδραση, ζητώντας πλέον την… απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της Αειφορικής Ηπείρου κ. Αγραφιώτη και «ενός στελέχους που λέγεται Χαραλαμπίδης» και την αντικατάστασή τους με «ντόπια στελέχη για να υπάρχει συνεννόηση».

Πέρα από τα ιδιωτικά συμφέροντα που υπερασπίζεται η εταιρία, για μια δημόσια, κοινωνική δραστηριότητα και το υπέρογκο πρόστιμο που καταλογίστηκε υπέρ της και εις βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο περιφερειάρχης, ο οποίος παραμένει υπέρμαχος των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εισάγει… νέες εταιρικές πολιτικές, ζητώντας από μια ιδιωτική εταιρία να αλλάξει τους διοικούντες της. 

Κοινώς, η συζήτηση εξωθείται στα όρια του σουρεαλισμού πλέον…

Ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας στο ερώτημα του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργου Πρέντζα, ο οποίος είπε ότι το πρόστιμο δεν πρέπει να πληρωθεί «ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από το κράτος, ούτε από κανέναν», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εγώ ασχολήθηκα σοβαρά ως υπεύθυνος (σ.σ. με το θέμα των απορριμμάτων μετά την αποχώρηση της κας Καλογιάννη» είπε, σε μια ατάκα του, από αυτές που μπορούν να εκληφθούν πολλαπλά…

Τόνισε και πάλι ότι «έχουμε τεράστια θέματα συνεργασίας με αυτόν τον τρόπο που δρούνε έχουμε και οι δύο πρόβλημα» και «θύμισε» ότι η εταιρία είναι «θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή». Επανέλαβε ότι «εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα 5 εκατ. που ζητούσαν» και ότι ο ίδιος έχει ζητήσει «ζητήσει την αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Αγραφιώτη και ενός στελέχου που λέγεται Χαραλαμπίδης, δεν χάθηκαν τα ντόπια στελέχη για να υπάρχει συνεννόηση».

Εν τέλει, ο κ. Καχριμάνης, στην πρώτη «συμβιβαστική» ας πούμε τοποθέτησή του σε αυτό το ζήτημα, έκανε επίκληση στην ομαλότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας είναι συνεχής μέχρι να έρθει η ομαλότητα (…) Η ομαλότητα βοηθάει και την εταιρία και εμάς και δι ημών, τους δημότες». 

Σημειωτέον ότι η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο (ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε., θυγατρική εταιρία του Αστικού ΚΤΕΛ) του έργου μεταφοράς του υπολείμματος από την εγκατάσταση επεξεργασίας ΑΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 111.600 ευρώ. 

«Στον ΦΟΔΣΑ τους έχω πει να συνεννοηθούμε, δεν είναι κακό να το έχει το εργοστάσιο η Περιφέρεια (…) υπάρχουν 4-5 Δήμοι που δεν έχουν συμφωνήσει, όλοι οι άλλοι έρχονται να συμφωνήσουν για δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ και όλα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back