Oikonomou pisoi
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Κάτοικοι περιοχής Παπαθωμά Μέκαλη: «Γιάννενα, πρώτοι στα σκουπίδια και στα γράμματα»

Εικόνα του άρθρου Κάτοικοι περιοχής Παπαθωμά Μέκαλη: «Γιάννενα, πρώτοι στα σκουπίδια και στα γράμματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2018, 11:50
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι κάτοικοι της περιοχής της Παπαθωμα Μέκαλη και των εργατικών κατοικιών της Ανθούπολης (προ της διασταύρωσης των Σεισμοπλήκτων και της Βλαχόστρατας) γινόμαστε μάρτυρες ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, που συντελείται από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αλλά και από την αδιαφορία των τοπικών αρχών. Καθημερινώς, συμπολίτες μας (ο θεός να τους κάνει) πετούν τα κάθε λογής απορρίμματά τους (από σακούλες σκουπιδιών, μέχρι στρώματα, καναπέδες κ.τλ) σε χώρους δίπλα από την Λαγκάτσα, οπου τα νερά της τελευταίας καταλήγουν στη λίμνη. Η πρακτική αυτή των συμπολιτών μας όχι μόνο έχει μετατρέψει το ακίνητο πριν τη γέφυρα της Λαγκάτσας σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο, αλλά εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους για τα έννομα συμφέροντα των  γειτονικών ακινήτων μας. Λόγω του όγκου των σκουπιδιών, της βροχής και του ανέμου κατά τους χειμερινούς μήνες, τα εν λόγω απορρίμματα καταλήγουν πολλές φορές μέσα στη Λαγκάτσα, έχοντας ως συνέπεια αφενός μεν την  φραγή των αγωγών  της Λαγκάτσας, αφετέρου δε την επικείμενη υπερχείλιση των  γειτονικών ακινήτων μας από το νερό της εν λόγω τάφρου.

Παρά όμως τις έντονες και συνήθεις οχλήσεις μας προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, η κατάσταση παραμένει η ίδια αφού η δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει, δείχνοντας το πραγματικό της προσωπείο. Πολλά προεκλογικά λόγια (μιας και έρχονται και εκλογές) και από πράξεις μηδέν. Ούτε όμως και η αστυνομία ή η περιφερειακή αρχή έχουν επιληφθεί του θέματος πετώντας το μπαλάκι της αναρμοδιότητάς τους, ο ένας στον άλλον, αφήνοντας εμάς τους κατοίκους της περιοχής, να πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αδιάφορους και χωρίς οικολογική συνείδηση συμπολίτες μας.

Με το παρόν κείμενο μας κάνουμε έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος, ώστε να μην δημιουργηθεί κίνδυνος στην περιοχή μας.


Υ.Γ. Οι «ενσυνείδητοι» συμπολίτες μας, να ξέρουν ότι γνωρίζουμε ποιοι αφήνουν τα απορρίμματα στην περιοχή, απλώς δε θελήσαμε να ανοίξουμε μέχρι τώρα διαμάχη μαζί τους, ελπίζοντας πως θα επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Είναι οι ίδιοι που πολλές φορές εγκαλούν τους υπευθύνους για τις περιβαλλοντικές καταστροφές και οι ίδιοι όπου ακολουθούν την ανωτέρω πρακτική, φορτώνοντας τα απορρίμματα τους στις αυλές των άλλων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back