ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσεχώς «δικτυακό» ΔΗΠΕΘΙ

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς «δικτυακό» ΔΗΠΕΘΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2020, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι «πολύ σύντομα, οι παραστάσεις που εξελίχθηκαν στο σανίδι» θα είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου.

Απαντάει στην πρόταση της αντιπολίτευσης, η οποία ήταν σε συναινετικό ύφος,  λέγοντας ότι «η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πληροφορήθηκε το Σάββατο από τα μέσα ενημέρωσης την πρόταση του επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμά Μπέγκα για διαδικτυακή προβολή του ψηφιακού του αρχείου. Η Ενότητα Πολιτών χτύπησε σε ανοιχτές θύρες!»ί.

Παραθέτει δηλώσεις της προέδρου, Χριστίνας Κωτσαντή σε  εφημερίδα αγροτικής-παραγωγικής θεματολογίας, από την Παρασκευή 10/4, σύμφωνα με τις οποίες η ενημέρωση της ιστοσελίδας είναι στις άμεσες προτεραιότητες, για να αναρτηθεί υλικό από το αρχείο.

Στα ουσιώδη, το ΔΗΠΕΘΙ αναφέρει ότι ολοκληρώνεται η «αναβάθμιση της σελίδας» για να υποστηρίζεται η προβολή και ότι η κα Κωτσαντή «ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συνομιλιών με συντελεστές παραστάσεων και διασφάλισε την σύμφωνη γνώμη τους για την διαδικτυακή προβολή».

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει εάν η «σύμφωνη γνώμη» έχει γίνει με κάποια επιπλέον συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα ή αν οι δημιουργοί παραχωρούν απλά το δικαίωμα ή ακόμα αν υπήρχε κάποια πρόβλεψη στις αρχικές συμφωνίες, που τώρα προεκτείνεται.

Επίσης, δεν διευκρινίζεται εάν οι παραστάσεις θα «ανέβουν» σε κάποια πλατφόρμα και μέσω αυτής θα προβάλλονται ή αν θα υπάρχουν σε κάποιο server του ΔΗΠΕΘΙ και θα προβάλλονται απευθείας από την ιστοσελίδα.

Άλλοι θεατρικοί οργανισμοί, προβάλλουν συνήθως αρχειακές παραστάσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες και δεν αναρτούν όλο το υλικό, μόνιμα προσβάσιμο.

Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΙ αναφέρει ότι «είναι πρόθυμη να ακούσει κι άλλες προτάσεις τόσο από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και τις υπόλοιπες που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο και έχει όλη την διάθεση, όσες απ’ αυτές είναι εφικτό, να τις υλοποιήσει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back