Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Εικόνα του άρθρου Προς αποφυγή παρεξηγήσεων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 02:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από δύο χρόνια, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε ανοίξει τη συζήτηση για την ανάπλαση του αστικού παραλίμνιου μετώπου, με αφορμή την υλοποίηση προγράμματος μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας Urbact III.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υπό τον τίτλο «Ανθεκτικές Πόλεις», έγινε μια πρόταση-μάστερ πλαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Μakridis Associates», η οποία είχε παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση το 2017. Αυτή η αρχιτεκτονική πρόταση «ταξίδεψε» σήμερα σε διάφορα δημοσιεύματα (copy-paste αρχικού δημοσιεύματος) ως μια δεδομένη πρόταση που πρόκειται να υλοποιηθεί.


Η… βεβαιότητα της είδησης οδήγησε τον Δήμο Ιωαννιτών σε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι η εν λόγω αρχιτεκτονική πρόταση «δεν αποτελεί δεσμευτική πρόταση». Ωστόσο, όπως σημειώνει, αποτελεί την «πρώτη σοβαρή κίνηση προς την κατεύθυνση της ανάπλασης του αστικού παραλίμνιου μετώπου». Οι γενικές αρχές του προγράμματος «Ανθεκτικές Πόλεις», όπως αυτές προσδιορίστηκαν, είναι η ενθάρρυνση της βιώσιμης κινητικότητας, η εφαρμογή πράσινων λύσεων, η χρήση φιλικών υλικών και το «άνοιγμα» της λίμνης προς την πόλη και τους πολίτες.

Σε αναμονή λοιπόν της οριστικής μελέτης για την ανάπλαση του αστικού παραλίμνιου μετώπου...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3