Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «προκαθορισμένο ραντεβού» Καχριμάνη με Μητσοτάκη

Εικόνα του άρθρου Το «προκαθορισμένο ραντεβού» Καχριμάνη με Μητσοτάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 19:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με πολλά «μέτωπα» να είναι ανοιχτά και με την πίεση να υφίσταται λόγω κακών ή άτσαλων χειρισμών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης βρέθηκε χτες 1 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου, «μετά από προκαθορισμένο ραντεβού» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τι προέκυψε από τη συνάντηση του κ. Καχριμάνη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Επί της ουσίας τίποτα. Απλώς ο κ. Καχριμάνης τον ενημέρωσε για μια σειρά ζητήματα.

Σε πολιτικό επίπεδο, είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης προσπαθεί να στείλει τα μηνύματά του προς πάσα κατεύθυνση. Μια συνάντηση μετά «από προκαθορισμένο ραντεβού» με τον πρωθυπουργό, έχει την επικοινωνιακή της σημασία, την οποία ο περιφερειάρχης επιχειρεί (εύλογα) να αξιοποιήσει.

Για ποια ζητήματα τον ενημέρωσε; Η ανακοίνωση είναι λιτή. Σύμφωνα με αυτήν, τον ενημέρωσε για «ζητήματα υποδομών και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, για τις εν εξελίξει  πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς και για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας με τους δασικούς χάρτες».

Το πιο κρίσιμο ζήτημα όμως που απασχολεί αυτή τη στιγμή την Ήπειρο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων η οποία έχει το κόστος της για τους πολίτες, ιδίως μετά τις εξελίξεις με την κόντρα μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρίας που διαχειρίζεται τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), της «Αειφορικής Ηπείρου». Προ δύο εβδομάδων, ο κ. Καχριμάνης είχε πει ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό.

Στη σημερινή ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά επί του θέματος.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, γίνεται και μια αναφορά στην αναμενόμενη παραλαβή από το υπουργείο Υποδομών της μελέτης της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβο Ζέφυρο Πρέβεζας…


* Φωτό αρχείου (από την επίσκεψη του Μητσοτάκη τον περασμένο Νοέμβριο στην Περιφέρεια Ηπείρου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3