ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόγραμμα της Λυρικής Παμβώτιδας

Εικόνα του άρθρου Το πρόγραμμα της Λυρικής Παμβώτιδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2018, 12:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 19.30 θα γίνει η φετινή «Λυρική Παμβώτιδα», η εκδήλωση της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, στο Νησί. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και γίνεται με τη συνεργία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου και της δημοτικής ενότητας Νήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Σεράι.

Φέτος, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Τάσο Παπασταύρο, πρώην δήμαρχο, αρχιτέκτονα και συγγραφέα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής


19:30 Έναρξη – Προσαγορεύσεις

19:45 Προλογικό σημείωμα από τον γενικό γραμματέα της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου Χάρη Λεοντάρη και παρουσίαση του Τάσου Παπασταύρου.

20:00 Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Τάσο Παπασταύρο, αρχιτέκτονα, συλλέκτη, συγγραφέα και πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων για τη συμβολή του στα γράμματα και τις τέχνες.

20:15 Αντιφώνηση κ. Παπασταύρου.

20:30 Απονομή βραβείων και επαίνων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης 2018 με θέμα την Ελευθερία :

1ο βραβείο Δασκολιά Σταματίνα, 2ο βραβείο Καραγιάννη Αθανασία, 3ο βραβείο Λιώρης Ιωάννης, 1ος έπαινος Ζιώγα Λυδία,

2ος έπαινος Χριστιά Βαρβάρα, 3ος έπαινος Στόφυλας Ηλίας. Οι βραβευθέντες θα αποδώσουν τα ποιήματά τους.

21:00 Απόδοση ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές: Αγγέλη Βαγγέλη, Γεροδήμο Βασίλη, Γεωργάκη Γεώργιο, Δάρα Αλέξη, Κριθαρά Συμεών και Τσακτσίρα Κώστα.

21:15 Ο Γιώργος Νάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, παρουσιάζει το διήγημα Βασιλική από Το νερό της βροχής του Μ. Καραγάτση.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back