Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λυρική Παμβώτιδα» με μεσογειακό αέρα

Εικόνα του άρθρου «Λυρική Παμβώτιδα» με μεσογειακό αέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2016, 19:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιητές από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Παλαιστίνη και τη Συρία παρουσιάζει φέτος ο θεσμός «Λυρική Παμβώτιδα», ο οποίος γίνεται 10 ετών.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, οι λάτρεις της ποίησης θα συγκεντρωθούν στη θέση «Σεράι», στο Νησί, για τη 10η Λυρική Παμβώτιδα. Εκεί θα βρίσκονται και οι ποιήτριες Αουρόρα Λούκε από την Ισπανία και Μόνικα Σαβουλέσκου από τη Ρουμανία ως προσκεκλημένες των διοργανωτών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα αποκαλυπτήρια του έργου του Θόδωρου Παπαγιάννη με τίτλο «Η στήλη της ποίησης». Τις προσφωνήσεις των διοργανωτών θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου πέντε ποιητών της Μεσογείου: της Ισπανίδας Αουρόρα Λούκε και της Ρουμάνας Μόνικα Σαβουλέσκου-Βουδούρη, του ιταλού νομπελίστα Εουτζένιο Μοντάλε (1896-1981), του Σύρου Νιζάρ Καμπάνι (1923-1998) και του Παλαιστίνιου που διαμένει στην Πρέβεζα Χάλεντ Καμπάνι.

Αποσπάσματα από το ποιητικό τους έργο θα διαβάσουν οι ποιητές Βαγγέλης Αγγέλης, Αντιγόνη Βουτσινά, Θωμάς Ιωάννου, Τάσος Κανάτσης, Πηνελόπη Μαρνέλη, Κώστας Νέος και Κώστας Σουέρεφ. Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους νικητές του φετινού διαγωνισμού ποίησης: 1ο βραβείο η Γιώτα Κολλέρη, 2ο βραβείο ο Σταμάτης Πορτελάνος, 3ο βραβείο ο Γιώργος Μπακόλας, 1ος έπαινος ο Αντώνης Ευθυμίου, 2ος έπαινος ο Αντώνης Μπασούκος, 3ος έπαινος η Μαίρη Μοσχονά.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με μια χορογραφία της Διονυσίας Φειδοπούλου με τίτλο «Μεσόγειος» (χορεύουν: Διονυσία Φειδοπούλου & Βερόνικα Γεωργίου) και με μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από μελοποιημένη ποίηση και μελωδίες της Μεσογείου (Παναγιώτης Σεντελές, πλήκτρα και Ηλίας Αράπογλου, τύμπανα).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μιχάλης Αράπογλου, ενώ ποιήματα θα αποδώσουν η ποιήτρια Γιώτα Παρθενίου και ο ηθοποιός Βασίλης Σιάφης. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και η Τοπική Κοινότητα Νήσου.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back