Oikonomou pisoi

Προειδοποιήσεις ξανά για την πανδημία

Εικόνα του άρθρου Προειδοποιήσεις ξανά για την πανδημία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2022, 11:53

Την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου με την πανδημία εξέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή ο σύμβουλος της ΛΑΣΥ Γιώργος Πρέντζας (ο οποίος είναι υγειονομικός στο ΠΓΝΙ) και προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «επικίνδυνη» καθώς έχει «παγιωθεί η υποστελέχωση».

Αφορμή ήταν η διακομιδή 2 ηλικιωμένων ασθενών με covid από το ΠΓΝΙ σε ΜΕΘ της Λαμίας και της Πάτρας, καθώς δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ covid στην Ήπειρο.

Ο κ. Πρέντζας ζήτησε παρέμβαση της περιφερειακής αρχής και του περιφερειακού συμβουλίου για «την επικίνδυνη κατάσταση στις δομές υγείας της Ηπείρου στην καρδιά του Αυγούστου λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας προς όφελος των τουριστικών κερδών και της μείωσης του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι το θέμα συζητήθηκε και τον περασμένο Νοέμβριο και «τώρα 9 μήνες μετά η χειροτέρευση της κατάστασης και στην κοινότητα και στα νοσοκομεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία από την περιφερειακή αρχή», την οποία κατηγόρησε ότι είχε καλύψει τις επιλογές της 6ης ΥΠΕ και της κυβέρνησης.

(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back