ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ με απόφαση δημάρχου;

Εικόνα του άρθρου Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ με απόφαση δημάρχου;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2019, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο (υπό αποχώρηση) αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου έρχεται να αμφισβητήσει τον ορισμό του Άρη Μπαρτζώκα στη θέση του προέδρου της δημοτικής επιχειρήσεις με απόφαση δημάρχου. Ο κ. Χρυσοστόμου γνωστοποιεί επιστολή του προς τον δήμαρχο κ. Ελισάφ, με την οποία τού υπενθυμίζει τον νόμο.  

Πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος, με απόφασή του, όρισε τον κ. Μπαρτζώκα πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ. Ο κ. Χρυσοστόμου όμως παραπέμπει στο άρθρο 3 του Ν. 1069/1980 σύμφωνα με το οποίο το διοικητικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του (και ο πρόεδρος) ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Συνεπώς, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ θα οριστεί από εσάς κατά τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα οριστεί το σύνολο των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.» αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου, απευθυνόμενος στον δήμαρχο.

Σημειωτέον ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσοστόμου (λαλίστατος, κατά τα άλλα, ενώπιον καμερών) παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του για ένα θέμα της ΔΕΥΑΙ. Πέραν των όποιων πολιτικών προθέσεων, θέτει ένα ζήτημα νομιμότητας της απόφασης ορισμού του κ. Μπαρτζώκα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back