Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προβολή αντί… πτήσεων

Εικόνα του άρθρου Προβολή αντί… πτήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2022, 14:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Μπάρκας και Μάριος Κάτσης, όπως και οι αρμόδιοι τομεάρχες Ν. Παππάς και Κ. Νοτοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτες τους υπουργούς Τουρισμού και Υποδομών, για την αεροπορική αναβάθμιση των Ιωαννίνων.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί με αφορμή την υπόθεση της Ryanair και του ενδιαφέροντος της για πτήση στα Ιωάννινα, η οποία δεν βρήκε ανταπόκριση στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατάφερε να προκαλέσει μια ένταση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Στην ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υποδομών δεν έδωσε απάντηση. Έδωσε όμως ο κ. Κικίλιας. Και η απάντησή του είναι τουλάχιστον εκτός θέματος.

Ο κ. Κικίλιας παραπέμπει στο ετήσιο σχέδιο μάρκετινγκ του 2022, όπου δίνεται έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αφορούν «άμεσα ηπειρωτικούς προορισμούς όπως η Ήπειρος». Υπενθυμίζει δε ότι υπάρχει διακριτική σελίδα προβολής της Ηπείρου στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ! Και προσθέτει ότι η Ήπειρος «συμμετέχει» στις διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ όπως και ότι ο ΕΟΤ διαμορφώνει ένα σχέδιο συνεργασιών για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κίνητρα για αεροπορικές εταιρείες και tour operators που θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και μετά τον Οκτώβριο.

Και η απάντησή του στο ερώτημα «αν θα γίνει κάποιο κατάλληλο σχέδιο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των αεροπορικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο», κλείνει με την υπενθύμιση των εργαλείων του ΕΟΤ, δηλαδή την ιστοσελίδα, το app και τα social media «τα οποία βρίσκονται  στη διάθεση των τοπικών φορέων της περιοχής της Ηπείρου, για την ενσωμάτωση εξειδικευμένης πληροφορίας και ανάδειξης περιοχών φυσικού κάλλους καθώς και ιδιαίτερων εμπειριών».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κάνει λόγο για «κοροϊδία». «Η απάντησή του δεν έχει καμία σχέση με τα ερωτήματα που του θέσαμε. Γενικολογίες για την ανάπτυξη του τουρισμού, ενημέρωση για καμπάνιες στο εξωτερικό, αλλά απόλυτη σιωπή για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου!» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Είναι πράγματι σύνηθες να απαντούν οι υπουργοί τους ΝΔ με καθυστέρηση ή και να μην απαντούν καθόλου στα ερωτήματα που καταθέτουμε στη Βουλή. Το νέο στοιχείο είναι οι απαντήσεις τους να αποτελούν απόλυτη κοροϊδία, χωρίς να σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τα ερωτήματα. Δεν πρόκειται απλά για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά για περιφρόνηση των πολιτών, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back