ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από 73 χρόνια στα «Αμπέλια» Ελεούσας...

Εικόνα του άρθρου Πριν από 73 χρόνια στα «Αμπέλια» Ελεούσας...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2017, 21:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη μνήμη των έξι νεαρών ανδρών που τον Αύγουστο του 1944 εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Αμπέλια» της Ελεούσας τίμησαν με εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής.

«Είμαστε εδώ, όπως κάνουμε πολλά χρόνια τώρα, για να δηλώσουμε ότι ο αγώνας για τις ανθρώπινες αξίες, για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, για δημοκρατία και εθνική κυριαρχία δεν πάει ποτέ χαμένος. Φωτίζει τις καρδιές όλων μας, και εμπνέει μεταγενέστερες γενιές Ελλήνων που δίνουν τη δική τους μάχη και κρατάνε το κεφάλι ψηλά υπό άλλους όρους και συνθήκες. Είμαστε εδώ και δίνουμε υπόσχεση στους αδικοχαμένους χωριανούς μας ότι κρατάμε άσβεστη τη μνήμη τους και μαζί με αυτή τα όνειρά τους για έναν κόσμο με λιγότερη αδικία-φτώχεια και τρομοκρατία» ανέφερε στην ομιλία της η αντιδήμαρχος Γιαννούλα Γεωργούλη.

Τα θύματα των  γερμανικών στρατευμάτων κατοχής τον Αύγουστο του 1944 στην Ελεούσα ήταν: Δήμος Πανταζής ετών 39, Χριστόδουλος Καρβούνης ετών 37, Σωτήρης Σιάπκας ετών 29, Μιχαήλ Παππάς ετών 21, Θωμάς Κούργιας ετών 21 και Βασίλης Μπότσιος ετών 18.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back