ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πράγματα που απλώς προκύπτουν...

Εικόνα του άρθρου Πράγματα που απλώς προκύπτουν...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2023, 00:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σίριαλ του πρώην κλειστού ξιφασκίας του Ελληνικού δεν θα τελειώσει γρήγορα. Τα σίδερα του αποσυναρμολογημένου σκελετού εκτιμάται ότι θα περάσουν κι άλλους χειμώνες στο αγρόκτημα Κατσικά Ιωαννίνων. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι αυτή η υπόθεση θα κλείσει άμεσα. Δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κλπ κλπ.

Διαβάστε: Οι προοπτικές που όλο αναμένονται

Το «κελεπούρι», όπως το αποκάλεσε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, δεν υπάρχει προς το παρόν. Αλλά… το πρώην κλειστό ξιφασκίας έχει τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Θα το στηρίξουμε μέχρι να κόψουμε την κορδέλα και να παραδοθεί στην αθλητική οικογένεια» είπε. Μέσα σε… αυτό το πλαίσιο, το «κλειστό πολυδύναμο γυμναστήριο», όπως χαρακτηρίζεται από την πολιτική ηγεσία, καταγράφηκε στο περίφημο τεύχος με τα «380+ έργα» ως ένα έργο με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ και με ορίζοντα υλοποίησης τον Δεκέμβριο του 2024.

Για να προκύψει ένας προϋπολογισμός, θα πρέπει να υπάρχει κάποια μελέτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία μελέτη (μόνο κάποιες φωτορεαλιστικές απεικονίσεις έχουν εμφανιστεί). Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός, ας μην ξεχνιούνται και τα 3 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί ήδη για τη μεταφορά του σκελετού από το Ελληνικό στα Γιάννενα.

Αυτές τις γεμάτες πολιτικά μέρες, ακούστηκαν και κάποιες ασάφειες για μελέτες και εγκρίσεις.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα θολό τοπίο για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες για το πρώην κλειστό ξιφασκίας. Η Περιφέρεια Ηπείρου, που έχει αναλάβει το έργο, είναι αυτή που θα πρέπει να πει με σαφήνεια κι όχι με πολιτικές υπεκφυγές του τύπου «δεν θέλετε το καλό του τόπου» τι ακριβώς έχει γίνει και τι θα γίνει για το «κελεπούρι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back