ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράγματα που ακριβαίνουν: Οι κάμερες για υπολογιστές

Εικόνα του άρθρου Πράγματα που ακριβαίνουν: Οι κάμερες για υπολογιστές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2020, 17:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εδώ και ένα μήνα (και κάτι μέρες), ο γενικός πληθυσμός είναι κατά κύριο λόγο κλεισμένος στα σπίτια του, προσπαθώντας να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Τι κάνει ο κόσμος όσο είναι σπίτι για να έχει επαφή με τους οικείους του; Μιλάει στο τηλέφωνο και στο ίντερνετ, αλλά κάνει και τις δουλειές του μέσω διαδικτύου. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, χρησιμοποιούν τις βιντεοκλήσεις παντός τύπου.

Μαντέψτε τι έχει ακριβύνει κατακόρυφα αυτές τις μέρες:

Οι ιντερνετικές κάμερες.

Παρότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο και γενικά φτηνό περιφερειακό, οι web cameras έχουν γίνει ανάρπαστες και πανάκριβες.

Ένα μοντέλο που μέχρι πριν από 20 μέρες έκανε 18-20 ευρώ, τώρα βρίσκεται στην τιμή των 119 ευρώ. Ακόμα και οι πιο ευτελείς, που κόστιζαν έως 10 ευρώ, σήμερα, εφόσον βρεθούν, πουλιούνται σε πενταπλάσιες τιμές.

Οι μεγάλες αλυσίδες δεν διαθέτουν καν πλέον ετοιμοπαράδοτες (ακόμα και με παραγγελία κάποιες φορές), τις φθηνότερες και τις μέσες κάμερες.

Βασική αιτία, οι καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις εισαγωγών, αλλά και οι μαζικές παραγγελίες από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία. Φυσικά, κάμερες διαθέτουν τόσο τα κινητά, όσο και τα laptops, αλλά το φαινόμενο της έλλειψης και της κατακόρυφης αύξησης, είναι εντυπωσιακό σε καιρούς που τυπικά υπάρχει αφθονία…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back