Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόσα «εντέλλεσθε» ακόμη;

Εικόνα του άρθρου Πόσα «εντέλλεσθε» ακόμη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2022, 00:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) προκαλούν οι αποφάσεις μετακίνησης γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας, και πιο συγκεκριμένα της Κέρκυρας και των Φιλιατών.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Κέρκυρας έφτασε στο απροχώρητο με την παραίτηση τριών γιατρών από την Παθολογική και την Καρδιολογική Κλινική, με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αποφασίζει τη μετακίνηση γιατρών από τα Γιάννενα για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, ήδη παθολόγοι του «Χατζηκώστα» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προσεγγίζονται για να καλύψουν 12 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώ αναμένεται το «εντέλλεσθε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα υπηρετούν ειδικευμένοι παθολόγοι που εφημερεύουν καλύπτοντας Κλινική, επείγοντα και ΜΕΛ. Από τους 8, ο ένας βρίσκεται μόνιμα και αποκλειστικά στη ΜΕΛ. «Όσο για το ΠΓΝΙ οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι παθολόγοι που δεν μπορούν να στελεχώσουν το ΤΕΠ και το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να στελεχώσουν την ΜΕΛ 2 η οποία φορτώθηκε στους πνευμονολόγους... τώρα περισσεύουν» αναφέρει με σαρκασμό η ΕΙΝΗ.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι καρδιολογικές κλινικές και των δύο νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε κέντρα νοσηλείας όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας με μεγάλο φόρτο εργασίας, όπως και ότι στο «Χατζηκώστα» λόγω της υποστελέχωσης, δεν γίνεται τακτικό καρδιολογικό ιατρείο.

«Ειδικά το Νοσοκομείο Χατζηκώστα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω έλλειψης προσωπικού σε καίριες για την ασφαλή λειτουργία ειδικότητες ιατρών (χειρουργική, παθολογική, νεφρολογική -τεχνητός νεφρός και άλλες). Τώρα συνεχίζει την αποδυνάμωσή του ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου» αναφέρει η ΕΙΝΗ. Ο διοικητής του «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης, σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών, μετακινεί εκεί ακτινολόγο και τεχνολόγο –με έναν μόνο τεχνολόγο να παραμένει στο «Χατζηκώστα». Σε αυτό το σημείο η ΕΙΝΗ κατηγορεί τον κ. Δερδεμέζη ότι ως διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών είχε προχωρήσει στην προμήθεια μαγνητικού τομογράφου χωρίς να μεριμνήσει για την πρόσληψη προσωπικού.

H EINH συνεχίζει την ανακοίνωσή της περιγράφοντας μια γενικότερη κατάσταση με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού ιδίως στο «Χατζηκώστα» με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Και ζητά να σταματήσουν τα «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις γιατρών σε άλλα νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3