Πορεία και εκδήλωση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2023, 11:53

H Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο.

Σήμερα Τρίτη 17/10 καλεί σε πορεία, στις 18.30, στο ΕΚΙ. Στην πορεία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Αύριο Τετάρτη 18/10 στις 18.30 καλεί σε εκδήλωση με τίτλο «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» τ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ομιλητή τον Ευάγγελο Πισσία, διδάκτορα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ομότιμο καθηγητή και  συντονιστή ανθρωπιστικών αποστολών προς την Γάζα ( Ένα καράβι για την Γάζα, Free Gaza movement). Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Το Τοίχος».

Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της καταδικάζει «την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ.χλμ στη Λωρίδα της Γάζας, η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού».

Επίσης καταγγέλλει την «κατάπτυστη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος- δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back