Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός… ανοιχτών οριζόντων

Εικόνα του άρθρου Πολιτισμός… ανοιχτών οριζόντων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2017, 21:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Ο τίτλος του δίμηνου αυτού προγράμματος είναι «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Και οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» μάς φέρνουν τόσο τον σπουδαίο βρετανό μουσικό Ματ Έλιοτ (11 Μαΐου) όσο και τον… Μάρκο Σεφερλή (9 Μαΐου). Τα δύο πρόσωπα, με διαφορά δύο ημερών, θα εμφανιστούν μέσα στον Μάιο στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου. Από τα παράδοξα των… ανοιχτών οριζόντων.

Κατά τα άλλα, αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου να δημιουργήσει μια νέα δράση με τίτλο «Το Κάστρο των παιδιών». Από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, στο Ιτς Καλέ, θα γίνει ένα εργαστήρι με διάφορες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Μια δράση που το Πνευματικό Κέντρο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Στο «μέτωπο» των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις θεατρικές παραγωγές εξ Αθηνών: «Τα ραδίκια ανάποδα» με τον Γιώργο Γαλίτη (16 Μαΐου), «Ring» με τον Θανάση Τσαλταμπάση (21 και 22 Μαΐου) και πάλι «Κατερίνα» του Κορτώ (29 Μαΐου).

Στις 25 Ιουνίου, το Πνευματικό Κέντρο θα στηρίξει τη συναυλία με Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα που διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Τη στήριξή του δίνει και στο Photometria Festival που θα γίνει από 31 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα του οίκου του, μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο προγραμματίζονται παραστάσεις χορού και μουσικής από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης, στη 1 Ιουνίου θα γίνει μια τιμητική εκδήλωση για τον ηπειρώτη συγγραφέα Χριστόφορο Μηλιώνη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό, ενώ στις 26 Ιουνίου ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο ετοιμάζουν εκδήλωση-αφιέρωμα στην επέτειο των 50 χρόνων του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back