Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πολιτική Προστασία για τον… χειμώνα

Εικόνα του άρθρου Πολιτική Προστασία για τον… χειμώνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2020, 23:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πέραν του κορονοϊού, είναι και ο… χειμώνας με όλα τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ. Το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλοι «βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι έχουν γίνει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Αναφέρθηκε δε σε πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν την ευθύνη καθαρισμού των ορεινών χειμάρρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε από τις εταιρίες που διαχειρίζονται τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και σε διαρκή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. Από τον αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κ. Σιαράβα τέθηκε και το ζήτημα των ερειπωμένων κτιρίων και της ενδεχόμενης επικινδυνότητάς τους.

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έθεσαν και το ζήτημα της απομάκρυνσης νεκρών πλατάνων από ποταμούς για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στη μη εφαρμογή της διάταξης του Ν.4662/2020 για τον νέο Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που αφορά τη πρόβλεψη σύστασης Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους της χώρας.

«Τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία αποστερεί σήμερα μεγάλο μέρος των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων των Δήμων της χώρας, είναι αναγκαία η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό που θα ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα Πολιτικής Προστασίας» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back