Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τα led: «Επικίνδυνες πολιτικές»

Εικόνα του άρθρου Για τα led: «Επικίνδυνες πολιτικές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2022, 17:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ιωαννιτών «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση ζητά να σταματήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού με αφορμή την ελάχιστη έκπτωση του 1% που έδωσε η ανάδοχος εταιρία, η ΤΕΡΝΑ.

Διαβάστε: Τα led των 19 εκατ. ευρώ και η έκπτωση του 1%

Η παράταξη είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στον τρόπο υλοποίησης του έργου με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) πριν από δύο χρόνια, καταθέτοντας μάλιστα και εναλλακτική πρόταση.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα 19 εκατ. ευρώ, την οικονομική προσφορά της ΤΕΡΝΑ, «του ‘μισητού εχθρού’ του κ. Καχριμάνη» για μια περίοδο 12ετίας. «50% έκπτωση έλεγε και ξαναέλεγε ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις  και συνεντεύξεις του, θα είχε προαπαιτούμενο το έργο. Θα είχαμε μεγάλη συμμετοχή, μία εταιρεία μόνο. Μάλλον δεν είχε καταλάβει. Ακολουθούσε ασθμαίνοντας υποτακτικά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ίδιο τροπάριο. Δεν θα κάνουμε τίποτε, δεν θα πληρώσουμε τίποτε. Οπότε τι να πουν τώρα στους πολίτες; Προτίμησαν να μην πουν τίποτα» αναφέρει η παράταξη.

Κάνει λόγο δε για «ανθρώπους και πολιτικές επικίνδυνες και ζημιογόνες για τον τόπο και την κοινωνία». Υπενθυμίζοντας ότι προ διετίας είχε αναφερθεί στη ζημία που θα επέλθει για τον Δήμο («υπολογίσαμε τη ζημιά, θεωρώντας ότι το έργο θα έπαιρνε 25% έκπτωση. Τελικά πήρε 1%» αναφέρει), υπογραμμίζει και τη σημερινή συγκυρία, την ανηφόρα των τιμών ρεύματος με την «αύξηση των δημοτικών τελών να είναι πλέον αναπόφευκτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back