Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποιο Προεδρικό Διάταγμα;

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017, 21:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης Ηπείρου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη του χρόνου θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Η ηγεσία του υπουργείου είχε αποκλείσει δε οποιαδήποτε νέα διαβούλευση, κρίνοντας ότι αυτή έχει εξαντληθεί.

Ωστόσο, Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών διεκδικούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση πριν τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος. Σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας απέστειλαν σχετική επιστολή στον κ. Φάμελλο.

Επί της ουσίας, η μεγάλη αγωνία τους είναι αν έχουν ληφθεί υπόψη του υπουργείου οι παρατηρήσεις και οι αλλαγές που είχαν ζητήσει επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, όπως είναι η μείωση της αδόμητης ζώνης στις εκτός σχεδίου περιοχές κυρίως. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δεν θα μπορούσε το θέμα πιο ξεκάθαρα: «Πρέπει να ακουστούν οι φωνές Περιφέρειας και Δήμου αλλιώς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση θα είναι εκ του πονηρού και σίγουρα όχι για το καλό της Παμβώτιδας. Το τονίζω αυτό υπό τον φόβο να αλλαχτεί το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος».

Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του δήλωσε: «Έχουμε εκφραστεί υπέρ της ολοκλήρωσης αυτού του 'εργαλείου' για την προστασία αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής ωστόσο, επειδή έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης, τόσο από το Δήμο όσο και από την Περιφέρεια, με κοινή μας επιστολή ζητάμε αρχικά να ληφθούν υπόψη και φυσικά να υπάρξει μια συνάντηση σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο πριν την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος προς ψήφιση», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back