Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποια αθλήματα και με ποιους όρους ξεκινούν

Εικόνα του άρθρου Ποια αθλήματα και με ποιους όρους ξεκινούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2021, 18:54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν σταδιακά αθλητικές δραστηριότητες στον ερασιτεχνικό χώρο, κυρίως για συλλόγους και μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Β. Γοργόλη ουσιαστικά επαναλαμβάνει τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την επανεκκίνηση προπονήσεων σε όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων) που έχουν μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για τα πανεπιστήμια, με αρνητικά εβδομαδιαία covid τεστ κ.λπ. 

Ωστόσο, η Περιφερέρεια δεν είναι καθ'ύλην αρμόδια για τη λειτουργία, ούτε και όλα επανεκκινούν αυτόματα, καθώς υπάρχουν αρκετές παράμετροι, λόγω των πρωτοκόλλων αασφαλείας. Γι αυτό και την αρμοδιότητα έχουν οι διευθύνσεις των αθλητικών χώρων.

Με βάση πρόγραμμα που θα ορίσουν οι αρμόδιες διευθύνσεις, θα λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια ανά την επικράτεια, με προϋπόθεση πάντα να διατηρείται το όριο μέγιστου αριθμού ατόμων στις εγκαταστάσεις.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τονίζει ότι για τους αθλούμενους πολίτες, προϋπόθεση είναι πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για όσους-ες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, το εβδομαδιαίο τεστ. O κ. Γοργόλης είπε ακόμα, για τα ιδιωτικά γυμναστήρια ότι «θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες». 

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει αποκλείσει επί του παρόντος και μέχρι τουλάχιστον να μπούνε όλες οι ηλικιακές ομάδες στη διαδικασία εμβολιασμού, την πιθανότητα κατ' εξαίρεση «προνομίων», με βάση τον εμβολιασμό.

Αναλυτικά, οι διαβαθμίσεις που ανακοίνωσε η ΓΓΑ για τα αθλήματα, καθώς και τα πρωτόκολλα για τη συμμετοχή ατόμων ανά έκταση εγκατάστασης:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back