Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Εικόνα του άρθρου Ώρα για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2019, 17:19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών που ξεκινάει και τυπικά σήμερα, είναι η μεγαλύτερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η πόλη των Ιωαννίνων εδώ και χρόνια και ίσως, ανέκαθεν.

Τη σημασία και το μέγεθος της διοργάνωσης, αλλά και το πώς κατέστη δυνατό να φιλοξενηθεί στα Γιάννενα, υπογράμμισαν σε κάθε τόνο στη συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Ηλίας Ξιάρχος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και οι δύο κορυφαίοι έλληνες αθλητές, η Σοφία Κτενά και ο Λουκάς Καρετζόπουλος.

«Το παράδοξο ήταν ότι τηρήθηκαν όλα όσα είχαν συμφωνηθεί κατά γράμμα» για τις αλλαγές και παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, είπε ο κ. Ξιάρχος, για να τονίσει το πόσο άλλαξε το κολυμβητήριο. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και ενημέρωσε ότι στα Γιάννενα βρίσκονται αποστολές από 20 χώρες. Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στους 19 αθλητές και αθλήτριες της εθνικής Ελλάδας που θα «πέσουν» στους αγώνες, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει καλή διεθνή κατάταξη και αναμένονται νέες διακρίσεις.

Ο κ. Συναδινός τόνισε ότι «η χαρά μας είναι μεγάλη» για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στα Γιάννενα. «Βλέπουμε πολύ θετικά την τεχνική κολύμβηση ως άθλημα» πρόσθεσε και είπε ακόμα ότι «είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας» που έγινε από τους τοπικούς φορείς, την ομοσπονδία, τη ΓΓΑ και τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι επιτυχημένο το πρωτάθλημα», κατέληξε.

Την… έκπληξή της για τη «μεταμόρφωση» της Λιμνοπούλας εξέφρασε και η κα Κτενά. «Είδαμε πολύ μεγάλη διαφορά» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το κολυμβητήριο «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κολυμβητήρια του εξωτερικού». Τόσο αυτή, όσο και ο κ. Καρετζόπουλος, τόνισαν ότι υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για διάκριση, καθώς οι αγώνες γίνονται στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Γκόλας επισήμανε ότι «φαίνεται πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να πετύχουμε με τις συνεργασίες» και αναφέρθηκε, τόσο στις αλλαγές στο κολυμβητήριο, όσο και στην προσπάθεια των τοπικών αρχών και του Δήμου ειδικότερα. «Υπάρχει προοπτική για την πόλη να διοργανώσει και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις . Παλέψαμε πολύ και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η τακτική», κατέληξε.

Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα γίνει η τελετή έναρξης στην πλατεία Μαβίλη. Οι αγώνες ξεκινούν από την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 9.30 το πρωί στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back