ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενεργειακό κολυμβητήριο μέσω ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Ενεργειακό κολυμβητήριο μέσω ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2019, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) θα χρηματοδοτηθούν δύο σημαντικές αθλητικές υποδομές στην Ήπειρο: Πρόκειται για το δημοτικό κολυμβητήριο της Άρτας, με προϋπολογισμό 999.000 ευρώ, και για το κλειστό κολυμβητήριο Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα, με προϋπολογισμό 1.46 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των δύο υποδομών.

Όσον αφορά το κλειστό κολυμβητήριο, τη σχετική πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε καταθέσει το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ). Όπως είχε ανακοινωθεί, το ΠΕΑΚΙ φιλοδοξεί να εξοικονομήσει μέχρι και 250.000 ευρώ ετησίως. Με τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση, το κολυμβητήριο δεν θα εξαρτάται από το πετρέλαιο. Αντί πετρελαίου θα τοποθετηθούν αερόψυκτες αντλίες θερμότητας. Επίσης, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός θα αντικατασταθεί πλήρως με LED, όπως αντικατάσταση θα γίνει και για το σύστημα εξαερισμού και τα πάνελ οροφής. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν σύστημα αντιστάθμισης ισχύος 49,6kVAr και σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο όλος σχεδιασμός προβλέπει και φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 400kWp σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης θα γίνουν και στο κολυμβητήριο Άρτας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, με την ιδιότητα προφανώς της βουλευτή Άρτας. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back