ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποδηλατάδα για ανθρώπους με οπτική αναπηρία στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ποδηλατάδα για ανθρώπους με οπτική αναπηρία στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην έναρξη του Run Greece την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, θα γίνει και η πρώτη ποδηλατάδα για ποδηλάτες με προβλήματα όρασης.

Τη διοργάνωση της ποδηλατάδας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο ΣΕΓΑΣ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών της Περιφερειακής Ένωσης Βορειοδυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια».

Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 11 τοι πρωί, από την πλατεία Πύρρου, με τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες να καλύπτουν μια απόσταση 5 χλμ. (διαδρομή: πλατεία Πύρρου, Αβέρωφ, Καραμανλή, Γαριβάλδη, Αρχ. Μακαρίου, πλατεία Πύρρου).

«Τα Γιάννενα εκτός από όμορφη πόλη είναι και ένας τόπος όπου οι άνθρωποι νοιάζονται για τους διπλανούς τους. Γι’ αυτό διοργανώνουμε την πρώτη ποδηλατάδα για άτομα τυφλά ή μερικώς βλέποντα αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στην πόλη μας,  τα όποια εμπόδια υπάρχουν ξεπερνιούνται με αλληλεγγύη και αγάπη» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αμυράς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ. Απόστολος Σιώτος επισημαίνει: «Η συμμετοχή μας στη δράση αυτή δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί χωρίς την πρόσκληση αλλά και την έμπρακτη βοήθεια του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά που είναι πάντα δίπλα μας, στηρίζοντάς μας χρόνια τώρα ενεργά σε κάθε μας προσπάθεια».

 «Τέτοιες πρωτοβουλίες και αθλητικές δράσεις στοχεύουν στην κατάργηση στερεότυπων αναφορικά με την αναπηρία και της καθολικής πρόσβασης όλων στον αθλητισμό και τα διάφορα κοινωνικά δρώμενα» είναι η δήλωση του προέδρου του Σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια» Δημήτρη Στεφανίδη.

Τέλος η γενική γραμματέας του ΕΑΣ Ηπείρου ΣΕΓΑΣ Φωτεινή Αγγέλη υπογραμμίζει: «Ο αγώνας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο σε εκείνους που αθλούνται καθημερινά και είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι αλλά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και φυσικά σε ανθρώπους με αναπηρία».

Οι δηλώσεις φιλοξενούνται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού κ. Αμυρά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back