Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πληρωμένα όποια έργα είχαν γίνει μέχρι τον Οκτώβριο»

Εικόνα του άρθρου «Πληρωμένα όποια έργα είχαν γίνει μέχρι τον Οκτώβριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2022, 01:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ηπείρου δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει πια έργα άλλων φορέων, όπως των Δήμων, λόγω έλλειψης πόρων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να ενέταξε στο ΠΔΕ διάφορα τέτοια έργα, αλλά πια σηκώνει τα χέρια ψηλά. «Σε όλη την Ελλάδα, ουδείς έχει πλέον χρήματα για άλλους φορείς, εκτός ειδικών περιπτώσεων» είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην αναστολή χρηματοδότησης προς άλλους φορείς, όπως Δήμους, Πανεπιστήμιο κ.λπ.

Είπε δε ότι οι Δήμοι ενημερώθηκαν για την έλλειψη πόρων από το 2021. «Όταν ειδοποιούνται και το 2021 και τοι 2022 ότι οι πόροι που υπήρχαν κάποτε, δεν υπάρχουν πλέον, δεν μπορεί να βγαίνουν δημοπρασίες» είπε, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Δήμους. Εδώ προφανώς κάτι χάθηκε στη μετάφραση...

Ο κ. Καχριμάνης είπε επίσης ότι παρόλα αυτά, όποια έργα είχαν κάνει οι φορείς το 2021, περίπου μέχρι τον Οκτώβριο, τα πληρώσαμε όλα. Όμως, τους ειδοποιήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί ξανά να συμβεί γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εμείς».

Η Περιφέρεια Ηπείροιυ δεν έχει παραθέσει μέχρι στιγμής στοιχεία για το ποια έργα έχουν «κοπεί».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3