Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 20-01-2022, 16:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη συλλογική έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας «Platypus Trail», η οποία είχε παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, σε επιμέλεια Γιάννη Τζώρτζη, παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, στον εκθεσιακό του χώρο.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση Green Project παρουσιάζει το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού στην Αυστραλία «Platypus Trail Μελβούρνη-Περθ: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), Βιόσφαιρες της UNESCO και Αβορίγινες».

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων. «Η γνωριμία με τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, όσο και στην πρόληψη καταστροφών» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 12-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη ενεργού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή  νόσησης από τον ιό Covid-19. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 083940.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα