Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-09-2020, 18:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας με τίτλο «Platypus Trail» στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019 φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στον εκθεσιακό του χώρο, στην οδό Αγίας Μαρίνας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν κάνει: Γιάννης Τζώρτζης, RPS.

Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωστής Βάρδας, Σάντυ Βεργίτση, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Κασσιανή Καλτεζιώτη, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Πατεράκης, Ιάσονας Ταβλάς, Γιάννης Τζώρτζης και Κατερίνα Χαρτερού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οργάνωση Green Project παρουσιάζει το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του διαφορετικού περιβαλλοντικού οδοιπορικού στην Αυστραλία «Platypus Trail Μελβούρνη-Περθ: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), Βιόσφαιρες της UNESCO και Αβορίγινες». Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων.

«Η γνωριμία με τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, όσο και στην πρόληψη καταστροφών» σημειώνεται.

Ώρες λειτουργίας: 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus