ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πίστα ποδηλάτου στην Κιάφα: ουδέν νεώτερον

Εικόνα του άρθρου Πίστα ποδηλάτου στην Κιάφα: ουδέν νεώτερον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2020, 03:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων συνεδρίασε χτες το απόγευμα, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να θέτει στην εναρκτήρια τοποθέτησή του μια σειρά από διάφορα θέματα. Κάπου ανάμεσα στα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού και στην έκφραση της ενόχλησής του για μια υπέρμετρη κριτική που του ασκήθηκε για τη μη έλευση τουριστών, ο κ. Ελισάφ μίλησε για την ποδηλατική πίστα στην Κιάφα.

Ο κ. Ελισάφ είπε αρχικά ότι ο κόσμος είναι μοιρασμένος: Σε αυτούς που διαμαρτύρονται που η πίστα έκλεισε και σε αυτούς που επιδοκιμάζουν την ενέργεια του Δήμου . Στις αρχές Ιουλίου, ο Δήμος είχε προχωρήσει στο κλείσιμο της πίστας ποδηλάτων pump track επειδή δεν είχε πιστοποίηση. Όπως είχε αναφέρει τότε σε δελτίο Τύπου, στον φάκελο του έργου αυτού δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά μόνο η απόφαση παραχώρησης της έκτασης του Δήμου εν έτει 2018 σε εταιρία αναψυκτικών για την κατασκευή της πίστας (μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που είχαν κερδίσει μαθητές των Ιωαννίνων). Είχε δε επισημάνει ότι η πιστοποίηση θα γίνει αμέσως μόλις γίνει η παραλαβή του έργου από την κατασκευάστρια εταιρία, με την οποία «έχει κινήσει τη διαδικασία επικοινωνίας».

Ενάμιση με δύο μήνες μετά, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα. Τουλάχιστον ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ δεν ανακοίνωσε κάτι. Περιορίστηκε να πει ότι «ο αντιδήμαρχος Έργων έχει εντολή να προσπαθήσει να βρει δόκιμη λύση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Το μοναδικό σχόλιο επί της τοποθέτησης του δημάρχου ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Βλάση Παπαχρήστο: «Κανονικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συζητάμε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής για τη λειτουργία της πίστας. Έχουν περάσει δύο μήνες»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back