Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιο μακριά η πέμπτη θέση…

Εικόνα του άρθρου Πιο μακριά η πέμπτη θέση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2018, 00:25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τα κλασικά του φετινά προβλήματα, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε για ακόμα μια φορά να εκμεταλλευτεί την έδρα, χάνοντας 1-0 από τον Απόλλωνα.  

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος. Έβγαινε πιο συχνά μπροστά, έπαιρνε πιο εύκολα την μπάλα στο κέντρο, «πατούσε περιοχή» με αξιώσεις. Ωστόσο, στο 30’, στην πρώτη «γεμάτη» φάση που έκανε ο ΠΑΣ στα καρέ του Απόλλωνα, ο Κύργιας κράτησε από τη φανέλα τον Μιχαήλ και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Κόντε όμως νικήθηκε από τον Χουάντερσον και για να συμπληρωθεί η κακή συγκυρία, στην επόμενη φάση ο ΠΑΣ έφαγε γκολ από… πλάγιο. Ο Στάθης εκτέλεσε δυνατά, ο Ναδάλες βρέθηκε εντελώς μόνος του, πίσω από την άμυνα του ΠΑΣ που ολιγώρησε και άνοιξε το σκορ, χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ. Ειρωνεία της στιγμής, ότι με τη φανέλα του ΠΑΣ είχε πολλές ασίστ, χωρίς όμως να σημειώσει ποτέ γκολ.

Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι καλύτερος και ανησύχησε μόνο από ένα μακρινό σουτ του Τζημόπουλου που ο Χουάντερσον έχασε, σε πρώτη φάση.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε χωρίς τον Βιδάλ που τραυματίστηκε. Ήταν πιο πιεστικός και απειλητικός, με τον Μανθάτη σε μια-δυο περιπτώσεις να απειλεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα Στο 58’ ο Κόντε άδειασε την άμυνα και σούταρε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Απόλλων απείλησε από πιο κοντά στην εστία άλλες δύο φορές μέχρι το 65’, ενώ στο 66’ ο Μιχαήλ από κοντά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο 71’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος ακύρωσε το γκολ του Μανθάτη για επιθετικό φάουλ του Χαλκιαδάκη στη φάση. Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και να προσπαθεί, αλλά η άμυνα του Απόλλωνα «σκούπιζε» τις φάσεις μόλις έφταναν έξω από την περιοχή της ή κέρδιζε τους επιθετικούς του ΠΑΣ μέσα σε αυτή, στο ψηλό παιχνίδι. Στο 78’ ο Λίλα έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος ο Απόλλωνας κλείστηκε περισσότερο και ο ΠΑΣ δεν κατόρθωσε να βρει τη λύση.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back