Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Πιο αυστηροί έλεγχοι σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης…

Εικόνα του άρθρου Πιο αυστηροί έλεγχοι σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 22:20
ΕΛΛΑΔΑ

Η διατήρηση των καθημερινών κρουσμάτων σε υψηλά γενικά επίπεδα, ανησυχεί την κυβέρνηση.

Στη σημερινή (15/7) σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων», καθώς και «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Ιδιαίτερα, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι και να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους.

Επίσης τόνισε «την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται» είπε μεταξύ άλλων, ανακαλώντας ουσιαστικά την «ατομική ευθύνη».  

 Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σχετικά με το συνωστισμό σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, «έχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις».   

Ο πρωθυπουργός έχρισε συνεργάτες και… συνυπεύθυνους στους ελέγχους, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. «Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε», τόνισε.            

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back