Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: μια προσφυγή κατά της διακήρυξης

Εικόνα του άρθρου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: μια προσφυγή κατά της διακήρυξης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2023, 15:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τις 23 Δεκεμβρίου βρίσκεται στον αέρα ο διαγωνισμός για τη βελτίωση του οδικού τμήματος της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων από Πηγάδια έως Γέφυρα Πλάκας, με προϋπολογισμό 23,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Σύμφωνα με τη διακήρυξη, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρίες είναι η 10η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο μια προδικαστική προσφυγή από την ένωση «Μεσόγειος Α.Ε.-ΜΤ Α.Τ.Ε.»  κατά της διακήρυξης οδηγεί σε πρώτη φάση σε μια καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αν δε, η προδικαστική προσφυγή στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων γίνει αποδεκτή, η Περιφέρεια Ηπείρου, ως φορέας υλοποίησης του έργου, θα οδηγηθεί σε επαναδημοπράτηση του έργου.

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων –και δη το Εκτελεστικό Συμβούλιο λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης- θα εξετάσει την προδικαστική προσφυγή στις 24 Φεβρουαρίου.

Στην προσφυγή, η ένωση εταιριών θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας διατάξεων της διακήρυξης. Κάνει λόγο για «παράνομο όρο» όσον αφορά τη χρηματοοικονομική επάρκεια, που δεν της επιτρέπει να υποβάλλει προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, από την πλευρά της, θα υποστηρίξει τη διακήρυξη, αναθέτοντας τη νομική εκπροσώπηση σε εξωτερικό δικηγόρο.

Το εν λόγω οδικό έργο χρηματοδοτείται από τρεις πηγές: από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από το υπουργείο Υποδομών και από την Περιφέρεια Ηπείρoυ.

Στα «Πηγάδια» τερματίζει ο νέος, υπό κατασκευή, άξονας που ξεκινά από τον κόμβο Τερόβου στην Ιόνια οδό και ο οποίος κατασκευάζεται με κονδύλια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Το μήκος του προς βελτίωση τμήματος είναι περί τα 8.50χλμ, από τα «Πηγάδια» μέχρι μετά τον κόμβο της διασταύρωσης με την επαρχιακή οδό σύνδεσης Άρτας-Τζουμέρκων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back