Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιπολώντας στην Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Περιπολώντας στην Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 18:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με «μικτές περιπολίες» σε 24ωρη βάση επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία και το Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας, να ελέγξει την κατάσταση στη λίμνη και να δημιουργήσει ένα «πλέγμα» προστασίας της από παραβάσεις.

Όπως ανέφερε στον απολογισμό του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, οι περιπολίες γίνονται για να αποτρέπεται η «ανεξέλεγκτη εναπόθεση ζωικών και στερεών αποβλήτων».

Ακόμα, τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου ο Δήμος έκανε καθαρισμούς ρεμάτων που καταλήγουν στη λίμνη και αποκατάσταση χωματερών, σε Παμβώτιδα και Πέραμα.

Στο πεδίο του προγραμματισμού, ο κ. Βλέτσας αναφέρθηκε σε σχεδιασμούς για «ίδρυση υδατοδρομίου», περιβαλλοντική αποκατάσταση του μετώπου από Μάτσικα ως Γεωργικό Σταθμό και ανάδειξη του αστικού παραλίμνιου μετώπου, την αναδιαμόρφωση των τεχνητών ιχθυολεκανών (έργο για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. το οποίο είχε εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή μέσα από προγραμματική σύμβαση με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης) και την επεξεργασία ιλύος, έργο της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Βλέτσας τόνισε ότι η άποψη της δημοτικής αρχής είναι πως «ο Δήμος Ιωαννιτών θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα της συνεννόησης όλων των αρμόδιων φορέων, όλων των συλλογικοτήτων αλλά και όλων των ενεργών πολιτών» και εξέφρασε την άποψη ότι «αυτό το καταφέραμε έως ένα βαθμό τον πρώτο χρόνο της θητείας μας».

Τέλος, έκανε αναφορά σε ένα «σχέδιο μακροπρόθεσμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο για τη λίμνη. Στρατηγικό σχέδιο το οποίο ειδικεύει για τον κάθε φορέα πως θα πρέπει να κινηθεί και πια έργα πρέπει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του λιμναίου συστήματος», χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για το διαχειριστικό σχέδιο του Φορέα Διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back