Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένοντας τα περιοριστικά μέτρα, ξανά...

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τα περιοριστικά μέτρα, ξανά...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2021, 21:13
ΕΛΛΑΔΑ

Σε αναμονή ανακοινώσεων βρίσκεται (ξανά) το πανελλήνιο, με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να φέρεται να εισηγείται μέτρα που θυμίζουν λοκντάουν: Ματαιώση εορταστικών εκδηλώσεων και σε ανοιχτούς χώρους, επιστροφή της μάσκας παντού, μάσκες αυξημένης προστασίας στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ, υποχρεωτικά περιοδικά τεστ για ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα κ.α.

Η δριμεία επανάκαμψη της πανδημίας με την «παραλλαγή Ο», συν την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει ακόμα και επικοινωνιακά πλέον, την κατάσταση επιφέρει… ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, αρνήθηκε ότι θα υπάρξει αναβολή εκδηλώσεων.

«Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο» τόνισε.

Επίσης, είπε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανείς, σε όποιο χώρο εργάζεται, ότι δεν θα κάνει τον έλεγχο προκειμένου μέσα να βρίσκονται μόνον άτομα εμβολιασμένα».

Το σίγουρο είναι ότι αναζητείται ένα…λοκντάουν χωρίς να ονομάζεται έτσι όμως, με περιοριστικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στα μέτρα που «διαρρέουν» για μετά τις 3 Ιανουαρίου, είναι περιορισμοί ωραρίου στην εστίαση, ατόμων σε κλειστούς χώρους ανά τετραγωνικό, επέκταση τηλεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back