Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφερειάρχης: «Αν δεν κάνουν τα πρέποντα…»

Εικόνα του άρθρου Περιφερειάρχης: «Αν δεν κάνουν τα πρέποντα…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 21:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια προειδοποίηση προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έστειλε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τους καλώ να σέβονται αυτή τη δουλειά που κάνουν, αλλά και να σέβονται και όλους εμάς που νοιαζόμαστε για όλους και όχι μόνο για τους μετανάστες. Άμεσα να κάνουν τα πρέποντα, διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να τους καταγγείλω», είπε. Αν και η προειδοποίηση είναι σοβαρή, ο κ. Καχριμάνης δεν εξήγησε επαρκώς τους λόγους.

Η παρέμβασή του έγινε με αφορμή την υπόθεση τεσσάρων ασυνόδευτων παιδιών, με το μικρότερο 4 χρονών, που βρέθηκαν στο λιμάνι  της Ηγουμενίτσας. Τα δύο από αυτά είναι θετικά στον covid-19. Και τα τέσσερα παιδιά φιλοξενούνται σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Ο κ. Καχριμάνης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να είναι απόντες (σ.σ. η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ) από ένα τέτοιο θέμα», χωρίς να εισέλθει λεπτομέρειες.

Γενικόλογη ήταν και η αναφορά του για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη» στα Γιάννενα, όπου υπάρχουν κρούσματα. «Δεν μπορεί να τρέχουμε για τα αυτονόητα» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back