ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας»

Εικόνα του άρθρου «Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2021, 00:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «υβριστικές συμπεριφορές» και «αντιδημοκρατική νοοτροπία» κατηγορεί την περιφερειακή αρχή Ηπείρου η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα. Η παράταξη αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί.

«Η περιφερειακή αρχή βρίσκει καταφύγιο πίσω από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνει οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο εξέχοντα ρόλο παίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο οποίος δεν ακούει και δεν βλέπει καμία προσβλητική έκφραση του περιφερειάρχη, δεν προστατεύει ούτε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που θα μπορούσε να έχει ένα πολιτικό όργανο» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή αντιμετώπισε με ειρωνείες την τοποθέτηση της παράταξης για την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος.

Kαταγγέλλει δε ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου «έφτασε να κλείσει το μικρόφωνο του περιφερειακού συμβούλου Κ. Κωτσαντή όταν έκρινε ότι είναι ‘εκτός θέματος’ στην τοποθέτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού» όπως και ότι περιφερειακός σύμβουλος υποστήριξε πως «το ΚΚΕ δεν δικαιούται να ζητά τη λήψη μέτρων για την πανδημία γιατί κάνει συγκεντρώσεις». Σε αυτό το σημείο η «Λαϊκή Συσπείρωση»… προκαλεί την περιφερειακή αρχή, από τη στιγμή που έχει όλες τις ιχνηλατήσεις, να πει πόσοι διαδηλωτές κόλλησαν Covid-19 από τη συμμετοχή τους σε πορείες ή διαμαρτυρίες.

Τέλος, η παράταξη αναφέρει ότι η περιφερειακή αρχή ζήτησε έναν μήνα προθεσμία για να γίνει η συνεδρίαση με θέμα τους σταθμούς μεταφόρτωσης των απορριμμάτων «για να καθυστερήσει την κριτική για το ‘νοικοκυριό’»…

Κατά τη διάρκεια  της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου υπήρξαν όντως αρκετές εκφράσεις που ξεπέρασαν τα όρια του σεβασμού των μελών του συμβουλίου, εκ μέρους του περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back