Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφερειακό συμβούλιο μετά από καιρό

Εικόνα του άρθρου Περιφερειακό συμβούλιο μετά από καιρό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2020, 16:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από αρκετό καιρό, το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, το ανώτατο όργανο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης και πάλι, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η θεματολογία του συμβουλίου περιλαμβάνει από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021 και τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας μέχρι τη μετατροπή της «Ήπειρος Α.Ε.» σε αναπτυξιακό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και το κανονιστικό πλαίσιο για άδειες πλωτών για πλόες στη λίμνη Παμβώτιδα.

Για τη μετεξέλιξη της «Ήπειρος Α.Ε.», η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» εξέφρασε πριν από λίγο καιρό τους προβληματισμούς της, οι οποίοι αφορούν το ενδεχόμενο αποψίλωσης αρμοδιοτήτων και της δημιουργίας παράκεντρων αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων. Η παράταξη εκτιμά ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθούν οι περιφερειακές παρατάξεις αναλογικά στη διοίκηση του νέου Οργανισμού.

Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει και η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίαση αυτή, θα συζητηθεί το θέμα των μονάδων επεξεργασίας βιορευστών στα Γραμμενοχώρια, για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back