Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κριτική για καραβάκια, ταξί, οικονομικά και… δωρεάν συμβουλές

Εικόνα του άρθρου Κριτική για καραβάκια, ταξί, οικονομικά και… δωρεάν συμβουλές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2022, 20:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αφού δεν έχει «μιλήσει πάνω από 7 λεπτά» στο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο παρεμπιπτόντως συνεχίζει να καλείται με τηλεδιάσκεψη, παρότι πολλά συλλογικά όργανα συνεδριάζουν δια ζώσης πλέον, ο Σπύρος Ριζόπουλος μίλησε περίπου 35 λεπτά στη συνέντευξη Τύπου. Παρατήρησε ότι η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη «γίνεται για να ελέγχεται ο όποιος διάλογος με αυταρχικό τρόπο, δίνοντας περιορισμένο χρόνο παρέμβασης για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους», κάτι στο οποίο δεν έχει και άδικο.

Ο κ. Ριζόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα που απασχόλησε την περισσότερη ώρα, το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο: τις άδειες πλωτών στην Παμβώτιδα.

Επανέλαβε ότι η παράταξή του έχει πάει την υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για «πολιτική παρατυπία» με την οποία «κρατά αιχμαλώτους τους καραβοκύρηδες» και για «πολλαπλά νομικά σφάλματα» τον εκτελεστικό διευθυντή της Περιφέρειας, Δημήτρη Σιώλο: «Στη γνωμοδοτική επιτροπή δεν υπήρξε καμία εισήγηση από τον κ. Σιώλο, ενώ και στη συνεδρίαση μας διάβασε μόνο το πρακτικό όπου υπέπεσε σε πολλαπλά νομικά σφάλματα, αφού το πόρισμα μπάζει από παντού».

Διαβάστε επίσης: Πού πας καραβάκι…

Ο κ. Ριζόπουλος επανέλαβε το ζήτημα της γέφυρας (η οποία ωστόσο δεν γίνεται και για περιβαλλοντικούς λόγους) και τόνισε τελικά ότι «κατά την άποψή μας υπάρχει ένα νομικό κενό, καθώς δεν είμαστε σίγουροι ότι το θέμα έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο από τη στιγμή που η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε αρνητικά».

Το τι αποφάσισε η επιτροπή ωστόσο είναι ένα θέμα, καθώς, όπως τουλάχιστον είπε η περιφερειακή αρχή, υπήρξε «σχετική πλειοψηφία» εισηγήσεων…

 Ακόμα, έδωσε μερικές… συμβουλές πολιτικής σταδιοδρομίας στον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου: «Αν ο κ. Ιωάννου θέλει να τον παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να είναι αυτόφωτος πολιτικά κι όχι να κοιτάζει πότε θα σκοντάψει ο περιφερειάρχης. Είναι ξεκάθαρο ότι με έχει αποδεχτεί ως βασικό πολιτικό αντίπαλο στην Περιφέρεια, θα πρέπει όμως να αποφασίσει τι θέλει κι όταν το μάθει εγώ θα είμαι εδώ» είπε, σε μια από τις κάπως… περιαυτολογικές στιγμές του.

Σχετικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2023-2026, ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι «δεν έχει όραμα» και πως «δεν ακούσαμε τίποτα για το πως θα αντιμετωπιστεί το ενεργειακό κόστος, η αύξηση των πρώτων υλών κτλ. Είναι παράδοξο να συζητάμε μεσοπρόθεσμο χωρίς κανένα ενεργειακό έργο».

Τέλος (ή μάλλον, στην αρχή της τοποθέτησής του), αφιέρωσε δύο ατάκες στον περιφερειάρχη, προσωπικά: «Τα πολιτικά κενά και τις διαχρονικές αδυναμίες του περιφερειάρχη και της περιφερειακής αρχής που έχουν οδηγήσει την Ήπειρο ‘στα βράχια’ ανέδειξε με πολύ γλαφυρό τρόπο το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back