πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφερειακή αρχή: «Από μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται τα έργα»

Εικόνα του άρθρου Περιφερειακή αρχή: «Από μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται τα έργα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2024, 15:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H περιφερειακή αρχή απαντάει στη «Λαϊκή Συσπείρωση», σχετικά με τις αιτιάσεις της τελευταίας για τα έργα άνευ μελετών.

Στα ουσιαστικά της υπόθεσης, η περιφερειακή αρχή θεωρεί ότι δόθηκαν εξηγήσεις, καθώς στην τελευταία περιφερειακή επιτροπή κλήθηκε να παραστεί ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών (αφού είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία της παράταξης).

«Δόθηκαν για πολλοστή φορά εξηγήσεις, κλήθηκε ο υπεύθυνος μηχανικός για διευκρινίσεις και προτάθηκε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που ζητούσε στην Τεχνική Υπηρεσία, πράγμα που έπραξε» αναφέρει η περιφερειακή αρχή στην απάντησή της.

Η ΛΑΣΥ από την άλλη έχει αναρωτηθεί κατά τις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής ότι εφόσον υπάρχουν τεχνικές εκθέσεις-μελέτες γιατί αυτές δεν επισυνάπτονται μαζί με τις εισηγήσεις.

Η περιφερειακή αρχή μεταθέτει το «κέντρο βάρους» της καταγγελίας, λέγοντας ουσιαστικά ότι η παράταξη του ΚΚΕ θίγει «την υπόληψη και το ήθος υπαλλήλων που εργάζονται άοκνα και ευσυνείδητα».

Ωστόσο, η ΛΑΣΥ επισήμανε τις πολιτικές ευθύνες της περιφερειακής αρχής και δεν αποδίδει ευθύνες σε υπαλλήλους. Λέει δηλαδή ότι η περιφερειακή αρχή εκμεταλλεύεται καταστάσεις για να δημιουργεί εκλογική «πελατεία».

Η περιφερειακή αρχή από την άλλη, η οποία δεν έχει δείξει κάποια ιδιαίτερη προδιάθεση για δημόσια ενημέρωση και διαφάνεια –αντίθετα, ενίοτε απαντάει με ειρωνείες ή και με απολυταρχικό τρόπο όταν η αντιπολίτευση ζητάει στοιχεία για έργα- θεωρεί ότι «όλα αυτά είναι έργα και παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών».

Επίσης, θεωρεί ότι καθώς «είναι έργα και παρεμβάσεις που δεν υλοποιούνται από μεγαλοεργολάβους και μεγαλοπρομηθευτές, τους οποίους ‘καταγγέλλει’ σε άλλες περιπτώσεις η ίδια παράταξη (σ.σ. η ΛΑΣΥ), αλλά από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου» όλα γίνονται με τον σωστό τρόπο... Και πετάει την μπάλα στην εξέδρα και θέτει επίπλαστα διλήμματα του τύπου αν η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θέλει να γίνονται έργα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3