πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: «Έργα χωρίς μελέτες, η συνέχεια»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: «Έργα χωρίς μελέτες, η συνέχεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2024, 20:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΛΑΣΥ Ηπείρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μέσα σε ένα μήνα, έχουν ψηφιστεί έργα προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να προσκομιστεί τεχνική περιγραφή των έργων.

Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι «εισηγείται και ψηφίζει απευθείας αναθέσεις έργων στα οποία δεν γνωστοποιείται η έκταση, ο τόπος, οι εργασίες και το κόστος υλικών. Και ενώ αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν, όλα τα έργα κοστίζουν 24.800 ευρώ».

Στη σημερινή (19/8) συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, η παράταξη αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κάλεσε τον προϊστάμενο τεχνικών έργων, αλλά η ενημέρωση ήταν «πρόχειρο ‘θεατρικό έργο’» και ότι ο προϊστάμενος δεσμεύτηκε από την επόμενη συνεδρίαση να κατατίθενται οι τεχνικές εκθέσεις, «λες και επρόκειτο για αστοχία των υπηρεσιών το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν έχει εμφανιστεί ούτε μισή γραμμή τεχνικής έκθεσης για έργα εκατομμυρίων».

Εν ολίγοις, η παράταξη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για αδιαφάνεια και για δημιουργία «ψηφοθηρικών μηχανισμών με δημόσιο χρήμα» και διερωτάται αν «υπάρχουν λεφτά στην Περιφέρεια για έργα με απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους εργολάβους ή αν τα έργα έχουν σταματήσει να υλοποιούνται επειδή η κυβέρνηση δεν στέλνει χρήματα να πληρωθούν οι εργολάβοι όπως διατείνονται πριν λίγες μέρες η περιφερειακή αρχή».

Κατηγορεί επίσης ότι οι παρατάξεις Κοινό των Ηπειρωτών και Ήπειρος όλον «δεν έβγαλαν άχνα» και καταλήγει:

«Οι μελέτες, μικρές ή μεγάλες, καθορίζουν τις ποσότητες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τον τόπο που θα γίνουν, ώστε να ελεγχθεί η πληρότητα του έργου και η νομιμότητα της δαπάνης».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back