Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφέρεια για ανεργία: «Να πάμε καλύτερα»

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια για ανεργία: «Να πάμε καλύτερα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 20:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή τα στατιστικά τριμήνου της ΕΛΣΤΑΤ που φέρνουν την ανεργία στην Ήπειρο σε «καλή θέση», τηρουμένων όλων των αναλογιών και ιδιαιτεροτήτων του θέματος, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι  «αν και οι στατιστικές δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, δεν παύει να είναι ένα μέτρο σύγκρισης και κυρίως να καταρρίπτει αστήρικτους ισχυρισμούς ότι η Ήπειρος είναι πρώτη στην ανεργία».

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των απασχολουμένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο κ. Καχριμάνης παρατήρησε ότι η Περιφέρεια είναι κάτω του μέσου όρου της χώρας και ότι «δεν εφησυχάζουμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνολική κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της απασχόλησης, σε ο, τι αφορά όμως στο μερίδιο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου στους δείκτες ανεργίας προσπαθούμε για  την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει για έργα, δράσεις και προγράμματα».  

Κατήγγειλε πάντως τη «συνειδητή παραπληροφόρηση που προεκλογικά έφτανε και στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων» και που «πρέπει επιτέλους  να σταματήσει», όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back