Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί αντιπλημμυρικού σχεδίου ο λόγος

Εικόνα του άρθρου Περί αντιπλημμυρικού σχεδίου ο λόγος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2020, 18:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου είχε φέρει στο προσκήνιο η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 30 Σεπτεμβρίου), ο δήμαρχος κ. Ελισάφ ανέφερε ότι όντως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλες υπηρεσίες. Έκανε δε γνωστό ότι μετά από συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, θα προχωρήσει μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος έδωσε, από την πλευρά του, περισσότερα στοιχεία. Όπως είπε, η δημοτική αρχή έχει επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Ηπείρου από τον Ιανουάριο όπως και ότι «υπάρχει μια μελέτη ενταγμένη με 740.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (σ.σ. της Περιφέρειας) για ολόκληρο το λεκανοπέδιο». Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του, έκανε αναφορά σε μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου που υπάρχουν από το 1965. Σε αυτές τις μελέτες, προβλέπονταν και λεκάνες ηρεμίας (για την «εκτόνωση» του νερού). Κάποιες από αυτές, ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, είναι… «πια δομημένες».

Ο κ. Μπέγκας επέμεινε πάντως ότι η συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είναι επιβεβλημένη λόγω της αρμοδιότητάς της για τα αντιπλημμυρικά σχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back