Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-02-2021, 20:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Αμμότοπου στην Άρτα, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με αρχικό προϋπολογισμό 566.680 ευρώ. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι τώρα σε περιόδους μεγάλους βροχοπτώσεων, τα νερά διαχέονται και πλημμυρίζουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συχνά προβλήματα προσπέλασης, τόσο στον παράπλευρο δρόμο όσο και στις γειτονικές ιδιοκτησίες. «Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα βελτιωθούν οι υποδομές της περιοχής, θα υπάρξει πρόληψη για πλημμύρες, προστασία των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους, αλλά και περιβαλλοντική προστασία» σημειώνεται. 

Η περιοχή των έργων αφορά τμήμα μήκους 344 μέτρων του αδιαμόρφωτου ρέματος Αμμοτόπου, εντός σχεδίου του οικισμού του Αμμοτόπου, από την περιοχή «Μαλαμή» έως την περιοχή «Καλόγηρος». Η έκταση της λεκάνης του ρέματος στο εξεταζόμενο τμήμα του είναι της τάξης του 1,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή του Αμμοτόπου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου δίνουμε λύση σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο έργο κατά μήκος του αντιπλημμυρικού έργου για την ασφάλεια και τη διαμόρφωσή του, το όποιο θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους » ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης.

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa