Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πεντακόσιες λέξεις για μια πρόταση

Εικόνα του άρθρου Πεντακόσιες λέξεις για μια πρόταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 23:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης απαντάει με μια ανακοίνωση περίπου 500 λέξεων στην Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», δραττόμενος από την εξής πρόταση της απάντησης της κας Καλογιάννη στην επιστολή 26 πολιτών: «Υπόγειες διαδρομές διαπιστώθηκαν (συναλλαγή με πλούσια ανταλλάγματα με συμβούλους της αντιπολίτευσης)».

Ο κ. Αϊβατίδης εκλέχτηκε με την παράταξη της κας Καλογιάννη, την εγκατέλειψε όμως περνώντας στις τάξεις της δημοτικής αρχής, αναλαμβάνοντας θέση αντιδημάρχου.

Κατηγορεί την κα Καλογιάννη ότι «διεκδικούσε εκείνα που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν», αναφέροντας ότι δεν είχε κατανοήσει «τη βούληση των συνδημοτών μας που μας κατέταξε 3η παράταξη στην εκλογική διαδικασία εκτός χρόνου και κάθε πραγματικότητας και λογικής».

Προσπαθεί να απέλθει του πολιτικού ανταλλάγματος, παρότι με την πολιτική του μετακίνηση βρέθηκε από τρίτος σε σειρά εκλογής σύμβουλος της τρίτης παράταξης, αντιδήμαρχος, σε τομείς που δεν ταιριάζουν ακριβώς με την επαγγελματική του δραστηριότητα ή κάποια ειδίκευσή του.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν οικονομικά τα ανταλλάγματα γιατί, όπως τονίζει, η αποζημίωση που παίρνει ως αντιδήμαρχος είναι μικρότερη από το μισθό του ως δημόσιος υπάλληλος. Λέει πάντως ότι «δεν έχει καμία πολιτική φιλοδοξία» και κατηγορεί την κα Καλογιάννη για νεποτισμό.

O κ. Αϊβατίδης, γνωστός για το γλαφυρό του ύφος και τις έμφορτες συναισθημάτων αντιδράσεις, αναφέρει ότι έχει απαντήσει «και μέσα στο υπέρτατο όργανο του Δήμου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο» ότι είναι ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και ότι θα προωθήσει και θα υπερασπιστεί τα αιτήματα των συνδημοτών του. 

Βέβαια, η νομοθετική παρέμβαση χάρη στην οποία ο κ. Αϊβατίδης συμμετέχει σε δημοτική αρχή, έχει αφαιρέσει από το δημοτικό συμβούλιο τη θέση του «υπέρτατου οργάνου» όπως το χαρακτηρίζει και κατά περίπτωση, χρίζει ως υπέρτατα όργανα τις επιτροπές του Δήμου.



ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Με πολύ ενδιαφέρον και έκπληξη ομολογώ, πληροφορούμαι από τον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τα τεκταινόμενα μεταξυ των δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας. Λοιπόν ο αντιδήμαρχος της παιδείας δηλώνει ότι χωρίς ανταλλάγματα , πολιτικά ή άλλα έφυγε από την παράταξη με την οποία εξελέγη!! Δηλαδή ο τίτλος του αντιδημάρχου είναι λίγος ?? Και έπειτα φταίει η κ. Καλογιάννη επειδή είναι κόρη και αδελφή βουλευτών !! Είναι βέβαιον ότι κάποιος προσπαθεί να μας διασκεδάσει σ' αυτές τις δύσκολες μέρες της καραντίνας! Σε κάθε περίπτωση ο θυμόσοφος λαός , αρκετά κομψά , λέει...από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...και λιγότερο κομψά ...εκεί που μας χρωσταγαν μας πήραν και το βόδι!
Nikos
Α ρε Αιβατιδη ξεφτιλισμένε αγράμματε μιλάς και από πάνω λαμόγιο. Ποσά πήρες δεν μας είπες, ΟΥΣΤ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back