Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιδήμαρχοι: μία από τα ίδια

Εικόνα του άρθρου Αντιδήμαρχοι: μία από τα ίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 15:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ένα σχήμα εννιά αντιδημάρχων και τεσσάρων εντεταλμένων συμβούλων θα πορευτεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ μέχρι τις 31.12.2021.

Το νέο πρόσωπο στο σχήμα των αντιδημάρχων είναι η Ελένη Ακονίδου, η οποία παραμένει και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό η δημοτική αρχή έμεινε χωρίς ένατο αντιδήμαρχο, λόγω της παραίτησης του Γιάννη Λυκογιώργου.

Καταρχάς, η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ αποφάσισε να συνεχίσει με ένα μεγάλο σχήμα αντιδημάρχων, που δεν αποτελεί πάντα και την καλύτερη λύση για τη διοίκηση. Στο σχήμα παραμένουν πρόσωπα τα οποία δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη παρουσία τον ενάμιση αυτόν χρόνο, με τον κ. Ελισάφ να κρατά τις... ισορροπίες.

Η μόνη ουσιαστική διαφορά που εντοπίζεται, αφορά τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή και που είναι η καθαριότητα. Βαγγέλης Πήχας και Αριστείδης Παππάς μοιράζονται (;) την ευθύνη, που μέχρι πρότινος την είχε κυρίως ο πρώτος.

Ο κ. Πήχας, στενός συνεργάτης του δημάρχου, ορίζεται ως αντιδήμαρχος «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ποιότητας Ζωής» (μέχρι τώρα ήταν αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας) ενώ ο κ. Παππάς ως αντιδήμαρχος «Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών». Με απλά λόγια; Ο κ. Παππάς είναι αυτός που αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά της καθημερινότητας και της καθαριότητας, ενώ ο κ. Πήχας, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, «θα καθοδηγεί, θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις δράσεις και ενέργειες που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο προσωρινής μεταφόρτωσης, αποθήκευσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης και εν γένει αξιοποίησης»… Ο κ. Πήχας αναλαμβάνει δε την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που μέχρι τώρα είχε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας. 

Όσον αφορά τον κ. Παππά (ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη), είναι σαφές ότι γίνεται ο άνθρωπος που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινότητας: από την καθαριότητα και το πράσινο μέχρι τη συντήρηση έργων και τις παιδικές χαρές.

Κατά τα άλλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βάββας αναλαμβάνει και τα της ψηφιακής διακυβέρνησης, μια ευθύνη που είχε, πριν την παραίτησή του, ο κ. Λυκογιώργος.

Αναλυτικά, ο «ανασχηματισμός» έχει ως εξής:

*Ευάγγελος Πήχας: Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων και ποιότητας ζωής, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

* Αναστασία Τύρου-Ούζα: Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πολεοδομίας, στην οποία παρέχεται αντιμισθία.

*Φώτης Βάββας: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

*Γιώργος Αρλέτος: Αντιδήμαρχος Έργων, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία (ο κ. Αρλέτος παραμένει πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής).

*Βασίλης Βλέτσας: Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα- Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης, στον οποία παρέχεται αντιμισθία.

*Αριστείδης Παππάς: Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας, Συντήρησης έργων,  Πρασίνου, και  Παιδικών Χαρών, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

*Γιώργος Λώλης: Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Επιχειρηματικότητας και Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

*Ιωάννης Αϊβατίδης: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία.

*Ελένη Ακονίδου: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, στην οποία δεν παρέχεται αντιμισθία.

Με την ίδια απόφαση του δημάρχου, ορίζονται εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

*Νίκος Τσόλης: Εντεταλμένος Σύμβουλος αθλητισμού και υπεύθυνος για την λειτουργία του κυνοκομείου.

*Νίκος Σιορόκας: Εντεταλμένος Σύμβουλος Κληροδοτημάτων

*Χριστίνα Κωτσαντή: Εντεταλμένη Σύμβουλος για τον συντονισμό όλων των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

*Γιαννούλα Μαμακή: Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back